Orizonturi Divergente In Domeniul Medical: Trei Cariere Americane De Succes
Thu, Nov 11
|Webinar
Acest eveniment este dedicat exclusiv profesionistilor din domeniul sanatatii avand ca scop imbunatatirea nivelului de internationalizare a activitatilor de educatie si cercetare medicala, in folosul studentilor si cadrelor didactice din UMF Victor Babes, Timisoara (UMFVBT).
Time & Location
Nov 11, 2021, 4:30 PM – 7:30 PM GMT+2
Webinar
About the event
Acest eveniment este dedicat exclusiv profesionistilor din domeniul sanatatii avand ca scop imbunatatirea nivelului de internationalizare a activitatilor de educatie si cercetare medicala, in folosul studentilor si cadrelor didactice din UMF Victor Babes, Timisoara (UMFVBT). Webinarul este organizat de UMFVBT si implementat cu asistenta IRF in cadrul proiectului CNFIS FDI 0336-2021 ofering o prezentare a modalitatilor practice prin care studentii, masteranzii, doctoranzii, cercetatorii si cadrele didactice din UMFVBT, ar putea folosi oportunitatile oferite in S.U.A. pentru a fructifica studiile de medicina, activitatile de cercetare si de educatie medicala realizate in cadrul universitatii, pentru a atinge performanta in cariera.
Lectori:
Ramona Gianina Dumitrescu,PhD, MPH a terminat Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de unde a obținut și un Master în Biologie Moleculară. În 2004 Ramona Dumitrescu a obținut doctoratul în Genetică și Biologia Cancerului, în cadrul unui program program de cotutelă între Universitatea Babeș-Bolyai și Georgetown University (U.S.A.). În 2009 Dr. Dumitrescu a obținut Masteratul în Sănătate Publică de la Johns Hopkins University, Bloomberg School of Public Health. Dr. Dumitrescu a fost Conferențiar Universitar la Saba University și a implementat numeroase programe de sănătate publică în diferite organizații din Statele Unite și din alte țări, înainte de a deveni parte din Centrul de Evaluare Științifică, din cadrul Institutelor de Sănătate în Statele Unite, începând cu anul 2017 (NIH Center for Scientific Review, CSR). Expertiză sa științifică în epigenetică se concentrează pe legătura dintre genetică și factorii de mediu, care modifică susceptibilitatea la cancer și alte boli cronice. Dr. Dumitrescu a publicat numeroase articole științifice și de sinteză, și a editat două cărți științifice intitulate “Cancer Epigenetics” (2012) și “Cancer Epigenetics for Precision Medicine” (2018), publicate de Springer/Nature Publishing Company.
Mihai Niculescu, MD, PhD a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în 1995. În 2005 a obținut doctoratul în Biochimie Nutritionala la Universitatea Carolinei de Nord în Chapel Hill. Între anii 2008 și 2015, a condus propriul laborator la Institutul de Cercetare a Nutritiei (UNC Chapel Hill). În 2015 Dr. Niculescu a fondat compania Advanced Nutrigenomics si în 2016 devine director al proiectului NUTRIGEN în cadrul UMF Timișoara, finanțat cu 2 milioane euro din partea Uniunii Europene, prin intermediul guvernului român. Din 2019 Dr. Niculescu este membru al comitetului de conducere al Internațional Society for Nutrigenomics and Nutrigenetics (ISNN). Dr. Niculescu este autorul a peste 70 de articole științifice, de sinteză, capitole de carte și editoriale. Dr. Niculescu este editorul unei cărți despre epigenetica nutrițională. Este, de asemenea, evaluator pentru peste 40 de reviste științifice de profil și evaluator de granturi.
Aurelian Bidulescu, MD MPH PhD FAHA a obtinut doctoratul în medicină in 1994 la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila” din București. In 2002 obține un Masterat în Sănătate Publică, de la Facultatea de Medicină a Universității Yale, Departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică din New Haven, Connecticut. In 2006 obține un alt doctorat de la Facultatea de Sănătate Publică, Departamentele de Epidemiologie și Nutriție al Universității din Carolina de Nord, Chapel Hill. Din 2014 este Conferențiar in Departamentul de Epidemiologie si Biostatistica al Școlii de Sanatate Publica din cadrul Universității Indiana, Bloomington. Este prolific in publicații științifice cu peste 100 de articole si capitole in diferite cărți. Are o experiență bogată in sănătate publică, epidemiologie, o pregătire clinică în boli metabolice, în toxicologie și genetică, în bolile cardiovasculare și epidemiologia nutrițională.
Program:
16.3o Deschiderea manifestarii – cuvant introductiv
Prof. univ. dr. OCTAVIAN MARIUS CRETU, Rectorul UMFVBT
Prof. univ. dr. CLAUDIA BORZA, Prorector Relatii Internationale, Directorul Proiectului CNFIS FDI-2021-0336
- Introducerea prezentatorilor de către moderatorul panelului (5 min)
- Prezentari realizate de lectori (3 prezentari x 30 min – total 90)
Fiecare lector va descrie, ruta profesională, domeniul de cercetare si posibilități de explorare de către viitorii cercetatori/doctoranzi romani in centrele de excelenta din SUA in domeniul de specializare; oportunități de implicare personală sau instituțională in domeniul descris; resurse informaționale recomandate; stabilirea cailor si modalitatilor practice prin care pot fi realizate colaborarile viitoare.
18.oo Sesiune Q&A: Timp acordat interacțiunilor cu participantii (80 min). Întrebările vor putea fi formulate in scris si enunțate de moderator la sfarsitul prelegerilor. In finalul sesiunii vor putea exista intervenții directe ale participantilor care semnalează intenția de a adresa întrebări succinte in direct.
Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș | TIMIȘOARA: https://www.umft.ro/event/orizonturi-divergente-in-domeniul-medical-trei-cariere-americane-de-succes-zoom-webinar-11-noiembrie-430pm-730pm/